Print Options:

Koreansk wok med köttfärs

Land
Time
Förberdelsetid: 20 min Tillagningstid: 10 min Total tid: 30 mins
Serveringar 8
Ingredients
    Marinad
  • 6 matskedar Japansk soja
  • 4 teskedar Sesamolja
  • 2 teskedar Socker
  • 2 teskedar Risvinäger
  • 2 krm Svartpeppar
  • 800 grams Nötfärs
  • 1/2 styck Vitkål stor (Tunna strimlor)
  • 4 stycken Morötter (Tunna strimlor)
  • 2-3 stycken Rödlök (tunna klyftor)
  • 250 grams Sockerärtor (Tunna strimlor)
  • (360 grams Böngroddar) (Tillsätt ev.)
  • Woksås
  • 2 matskedar Japansk soja
  • 4-6 matskedar Gochujang (Hur starkt?)
  • 2 deciliter Hoisinsås
  • Toppa med: (om du har hemma), Rostade sesamfrön och färsk koriander.
Instructions
  1. Blanda ihop marinaden. Blanda marinaden i färsen.
  2. Strimla alla grönsaker.
  3. Rör ihop woksåsen.
  4. Stek nötfärsen i en wokpanna,
  5. Ha i rödlök och vitkål i wokpannan och låt det steka med en stund.
  6. Tillsätt morötter, sockerärtor (böngroddar) och låt steka i ca 1 min.
  7. Häll i woksåsen och smaka av.
  8. Servera med äggnudlarna.