Print Options:

Halloumi och zucchinibiffar

Tillagningsmetod
Time
Förberdelsetid: 20 min Tillagningstid: 9 min Total tid: 29 mins
Serveringar 2
Ingredients
  • 200 grams Halloumi
  • 250 grams Zucchini
  • 1/2 tesked Salt
  • 2 stycken Ägg
  • 0,5-1 deciliter Ströbröd
  • 2 matskedar Majsmjöl
  • 1 styck Vitlöksklyfta
  • 2 matskedar Persilja (finhackad)
  • 2 matskedar Basilika
  • Chiliflakes
  • Salt & Peppar
Instructions
    • Riv zucchinin grovt och lägg i en skål, strö över salt och rör om. Låt stå i 30 min.
    • Riv zucchinin grovt och lägg i en skål, strö över salt och rör om. Låt stå i 30 min.

    • Riv halloumin på den grova sidan av järnet.

    • När zucchinin börjat vattna sig, krama ur så mycket vatten som möjligt med hjälp av händerna och rör sedan samman den urkramade zucchinin med övriga ingredienser utom ägget.

    • Rör slutligen ner ägget.

    • Låt smeten vila i ca 20 min innan stekning.
    • Sätt ugnen på 200'C (om de ska stekas klart i ugnen)

    • Forma ca 1,5 cm tjocka biffar, strö över lite polenta på båda sidorna och klappa till. Smeten kommer kännas lös, men oroa dig inte, så fort osten börjar smälta håller de ihop fint.

    • Stek sedan biffarna i rapsolja så att de får lite stekyta.

    • För över till plåten och grädda i ugnen i ca 10-13 min tills osten smält, låt svalna något så att osten sätter sig. Detta steg gör att biffarna sedan håller ihop riktigt bra.
Nyckelord: Halloumi; zucchinibiffar