Print Options:

Lasagne Swärds

Time
Förberdelsetid: 30 min Tillagningstid: 30 min Total tid: 1 hr
Ingredients
  • 16 stycken Lasagneplattor (ca, beror på storleken)
  • 1 kilogram Nötfärs
  • 1 styck Gul lök (Hackad)
  • 2-3 stycken Vitlökar (Fin hackad)
  • 800 milliliters Körsbärstomater i burk
  • 1/2 deciliter Tomatpuré
  • 2 matskedar Oxfond
  • 2 teskedar Oregano
  • 2 teskedar Basilika
  • 1 tesked Spiskummin
  • 1 tesked Paprikapulver
  • 1 tesked Curry
  • 2 teskedar Salt
  • 1/2 tesked Svartpeppar
  • 1 kryddmått Cayennepeppar
  • Bechamelröra: rör ihop
  • 1 deciliter Grädde
  • 5 deciliter Creme fraiche
  • 2 deciliter Lagrad ost / parmesan
  • Salt & peppar
  • Toppa med:
  • 2 deciliter Riven smakrik ost
  • 1 tesked Oregano
Instructions
  1. Ugnsvärme 225 grader.
  2. Stek finhackad lök och vitlök i lite smör och lägg ner köttet. Hacka med stekspade så allt blir finfördelat. Rör ner tomaterna + purén och smaka av med fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter.
  3. Gör bechamelsåsen: Blanda creme fraiche med grädde och riven ost, smaka av med salt och peppar
  4. Bred ut lite bolognese i botten på en ugnssäker form, lägg sedan plattorna, bred över bechamelsås och ett lager riven ost och sedan bolognese, varva så i ca 4 varv. Avsluta med ost och strö lite oregano över.
  5. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.