16 stycken Lasagneplattor (ca, beror på storleken)
1 kilogram Nötfärs
1 styck Gul lök (Hackad)
2-3 stycken Vitlökar (Fin hackad)
800 milliliters Körsbärstomater i burk
1/2 deciliter Tomatpuré
2 matskedar Oxfond
2 teskedar Oregano
2 teskedar Basilika
1 tesked Spiskummin
1 tesked Paprikapulver
1 tesked Curry
2 teskedar Salt
1/2 tesked Svartpeppar
1 kryddmått Cayennepeppar
Bechamelröra: rör ihop
1 deciliter Grädde
5 deciliter Creme fraiche
2 deciliter Lagrad ost / parmesan
Salt & peppar
Toppa med:
2 deciliter Riven smakrik ost
1 tesked Oregano
Instructions
Ugnsvärme 225 grader.
Stek finhackad lök och vitlök i lite smör och lägg ner köttet. Hacka med stekspade så allt blir finfördelat. Rör ner tomaterna + purén och smaka av med fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter.
Gör bechamelsåsen: Blanda creme fraiche med grädde och riven ost, smaka av med salt och peppar
Bred ut lite bolognese i botten på en ugnssäker form, lägg sedan plattorna, bred över bechamelsås och ett lager riven ost och sedan bolognese, varva så i ca 4 varv. Avsluta med ost och strö lite oregano över.